CJG Noordenveld / Actueel / Activiteiten / Ongetiteld evenement, 07-09-2018 14:01:43

Ongetiteld evenement, 07-09-2018 14:01:43

  • Datum: 10 september 2018
  • Tijd: 19:00 - 21:00
  • Locatie: Diverse locaties in Roden, Voor leerlingen 3e klas Ronerborg

Way Out: Veilig uitgaan is te leren

In de kroeg informatie krijgen over de risico's van alcohol en drugs, dat verwacht je misschien niet als je uitgaat, maar dat is precies wat maandag 10 september gaat gebeuren Dan gaan derde klassers van De Ronerborg in Roden op kroegentocht in hun eigen dorp en krijgen ze ondertussen workshops over het gebruik en de gevolgen van drank en drugs. Met deze kroegentocht, oftewel het project Way Out, willen het jongerenwerk van Welzijn in Noordenveld en de gemeente Noordenveld de jongeren meer bewust maken van de risico's van drank en drugs bij het uitgaan.

"De datum 10 september is bewust gekozen" zegt jongerenwerker Erik van der Heide, "want een paar dagen later vindt in Roden de Rodermarkt plaats. Met deze kroegentocht hopen we leerlingen en hun ouders bewuster te maken over het gebruik van alcohol en drugs."

Veilig uitgaan is te leren
Wethouder Jeugdzaken Jeroen Westendorp verzorgt de opening en afsluiting van Way Out. "De centrale boodschap van het project is 'Veilig uitgaan is te leren!'", zegt hij. "Het gaat er namelijk niet om dat jongeren thuis moeten blijven, maar dat ze zich bewust worden van de schadelijke gevolgen van te veel drank en drugs. Het is mooi dat we vanuit zoveel kanten informatie aan kunnen bieden. En waar kun je dat beter doen dan in de kroeg?"

Way Out
Way Out wordt uitgevoerd door het jongerenwerk van Welzijn in Noordenveld en de gemeente Noordenveld in samenwerking met de leerlingen van de Ronerborg, van de Regionale Ambulance Voorzieningen, Verslavingszorg Noord Nederland, GRIP, Bureau Halt, Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de jeugdagent van Politie. Deze organisaties geven ook de workshops tijdens de kroegentocht.

Voorlichting ouders
Ook de ouders van de leerlingen worden bij het project betrokken. In Winsinghhof krijgen zij een workshop van het Centrum voor Jeugd en Gezin en gaan ze met elkaar ingesprek aan de hand van stellingen. Daarnaast stelt Bureau Halt het onderwerp sociale media aan de orde.

Workshops
Horecagelegenheden Hotel onder den Linde, Mo's cafe, het wapen van Drenthe, De Pompstee en Winsinghhof openen deze avond hun deuren voor de volgende workshops:

RAV: EHBO bij uitgaan

Grip: Weerbaarheid

VNN: Middelen- & drankgebruik

Jeugdagent: De 'do's & don't' van het uitgaan

Bureau Halt (ouders): Sociale media en de gevaren

CJG (ouders): o.a. over hoe je het gesprek met je puber op gang brengt


Navigatie