CJG Noordenveld / Actueel / Activiteiten / Week van de opvoeding, Opvoeden is Samenspel

Week van de opvoeding, Opvoeden is Samenspel

  • Datum: 2 oktober 2018
  • Tijd: 19:30 - 21:30
  • Locatie: OBS de Marke, Molenweg 1 Roden

WEEK VAN DE OPVOEDING 1 t/m 7 oktober 2018

 

Week van de opvoeding

Opvoeden is Samenspel
Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je.
In de week van 1 t/m 7 oktober organiseert het samenwerkingsverband 'Opvoeden is Bewegen' op dinsdag 2 oktober, in OBS de Marke om half acht, voor álle opvoeders en ouders van kinderen van alle leeftijden een bijeenkomst.
Het landelijke thema van dit jaar is: OPVOEDEN IS SAMENSPEL. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders, buren, vrienden, kinderopvang, scholen, opvoedprofessionals sportverenigingen en gemeente. Vandaar dat we blij zijn dat het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van de gemeente Noordenveld deze avond ondersteunt en van harte aanbeveelt.
De invalshoek die wij naar aanleiding van het thema hebben gekozen, is het samenspel tussen de digitale en de fysieke wereld in de opvoeding. Een veel terugkomende discussie in de opvoeding van nu is de verhouding tussen deze twee werelden. Bijvoorbeeld bewegen we wel genoeg versus het zitten achter een beeldscherm. Hoe gaat dit samenspel binnen gezinnen en daarbuiten tussen alle opvoeders, hoe vinden we de balans? Welke vragen spelen er nu en welke zullen er in de toekomst van onze kinderen spelen? Waar kunnen we ons op richten in de opvoeding met digitale media en het stimuleren van beweging? Een afwisselende avond met korte informatie, dialoog en beweging!
Alle opvoeders van kinderen in alle leeftijden zijn van harte welkom!

'Opvoeden is bewegen' is een samenwerkingsverband van vier professionele vrouwen en ervaren opvoeders:
-Karin Polak – Visje in het water (www.visjeinhetwater.nl) – Nieuw-Roden
-Margreet Werumeus Buning – Watoto Kindercoaching (www.watotokindercoaching.nl) - Roden
-Anita Naus – De Rolwissel (www.derolwissel.nl) - Donkerbroek
-Nettie Kramer - Scholare (www.scholare.nl) -Steenbergen

Meer informatie:
https://www.weekvandeopvoeding.nl/
https://www.weekvandeopvoeding.nl/event/opvoeden-met-media-is-samenspel/
www.scholare.nl/opvoeden
Facebook: www.facebook.com/pg/opvoedenisbewegen

Navigatie