CJG Noordenveld / Actueel / Activiteiten / Wereld lichtjesdag 11 december

Wereld lichtjesdag 11 december

  • Datum: 11 december 2016
  • Tijd: 18:30 - 19:45
  • Locatie: Noorderplantsoen Groningen

We blijven je naam noemen

In de barokke vijver van het Noorderplantsoen zullen op zondag 11 december weer lichtbootjes varen ter gelegenheid van Wereld Lichtjesdag. Een gelegenheid om kinderen die gemist worden, gezamenlijk te herdenken.

Elk jaar wordt op de tweede zondag van december Wereld Lichtjesdag gehouden. Op zondag 11 december om 19.00 uur steken mensen over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

In de stad Groningen wordt in het Noorderplantsoen stilgestaan bij de kinderen die gemist worden. Iedereen die zich verbonden voelt met een kind dat overleden is, is welkom. Er komen mensen voor wie het verlies nog kort en anderen voor wie het al langer geleden is. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen, verbindt de aanwezigen met elkaar.

Informatie: Lichtjesdag Groningen begint om 18.45 uur bij de barokke vijver in het Noorderplantsoen. Vanaf 18.30 uur is iedereen welkom. De herdenking duurt tot ongeveer 19.45 uur.

Toegang: gratis

Ongetitelde afbeelding, 23-11-2016 11:04:58

Navigatie