CJG Noordenveld / Actueel / Certificaten uitgereikt aan Home-Start vrijwilligers

Certificaten uitgereikt aan Home-Start vrijwilligers

Gepubliceerd op: 14 oktober 2016

Certificaten uitgereikt aan Home-Start vrijwilligers

Op 10 oktober hebben 7 zeven nieuwe vrijwilligers de voorbereidende training van Home-Start afgerond. Zij volgden deze training voordat zij als opvoedondersteuners aan de slag gaan in gezinnen. Als afsluiting kwam een ervaren Home-Startvrijwilligster vertellen over de praktijk.
Homestart coördinatoren
Burgemeester Marcel Thijsen van gemeente Tynaarlo had voor deze speciale gelegenheid ruimte in zijn agenda gemaakt. Hij sprak de vrijwilligers persoonlijk toe en onderstreepte het belang van ondersteuning van ouders met jonge kinderen. Met de hartelijke felicitaties reikte hij de certificaten aan de geslaagde vrijwilligers uit. Onder het genot van koffie, thee en heerlijke Zuidlaarderbol werd nog gezellig even nagepraat. De vrijwilligers zijn nu klaar om aan de slag te gaan in gezinnen!
De training van Home-Start bestaat deels uit e-learning die thuis gedaan wordt en een aantal live - bijeenkomsten. Onderwerpen zijn o.a. Opvoedondersteuning, Communicatie en Omgaan met grenzen. Op een interactieve manier worden vaardigheden geoefend en de methodiek van Home-Start eigen gemaakt.

Programma Home-Start

Home-Start is een preventief aanbod vanuit de gemeentes Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld in samenwerking met het CJG en/of de sociale buurtteams. Ervaren en getrainde vrijwilligers bieden op basis van hun eigen opvoedervaring ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met ten minste één kind tot 7 jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van gezinnen vergroten en hun sociale relaties versterken.

Aanmelden?

Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms is een tijdelijk steuntje in de rug welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn. Wil je meer informatie over het aanmelden van een gezin of lijkt het je leuk om zelf vrijwilliger te worden bij Home-Start?
Neem contact op met Inge Jongsma, Coördinator Home-Start Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld via 06 – 51190395 of home-startnoorddrenthe@icare.nl of met Lian Heijs, Coördinator Home-Start Assen, via 06 – 83645997 of home-startassen@icare.nl
Uitgebreide informatie over Home-Start is te vinden op www.home-start.nl

Navigatie