CJG Noordenveld / Actueel / Home-Start, een steun voor gezinnen, van start in Noordenveld

Home-Start, een steun voor gezinnen, van start in Noordenveld

Gepubliceerd op: 08 juni 2016

Home-Start, een steun voor gezinnen, van start in Noordenveld

De gemeenten Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld starten met het programma Home-Start. Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers – op basis van hun eigen opvoedervaring - ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan gezinnen met ten minste één kind tot 7 jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Vrijwilligers gaan een dagdeel per week bij een gezin op bezoek. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van gezinnen vergroten en hun sociale relaties versterken.

 

Elk gezin maakt weleens een periode door waarin het niet zo goed gaat. Meestal lossen de ouders deze problemen zelf op. Maar soms is hulp welkom en dan kan Home-Start van grote betekenis zijn. Zoals de ervaring met Home-Start van moeder Caroline:

Doordat ik in een ontzettend korte tijd, 4 kinderen heb gekregen, werd het me ik al snel duidelijk dat het allemaal niet zo liep zoals het zou moeten. Ik werd een zogenoemde 'mopper-moeder'. Ik kon de positieve kanten van mijn kinderen niet meer zien, en liep als een kip zonder kop door het huis. Na bij het consultatiebureau te hebben aangegeven dat ik hulp nodig had kwam ik in contact met Home-Start. Er volgde een gesprek thuis over wat ik zocht in een vrijwilliger en om te kijken hoe ik in elkaar stak. Het voelde direct al prettig, ik werd namelijk niet veroordeeld. Mensen zijn namelijk nogal gauw geneigd om te denken dat je een 'slechte' moeder bent als je het niet alleen redt. Nou, niets is minder waar, als ik iets geleerd heb van mijn ervaringen met Home-Start en mijn vrijwilligster dan is het wel dat het juist heel moedig is om hulp te vragen. En dat je helemaal niet zwak bent, maar dat je gewoon even hulp nodig hebt om de draad zelf weer op te kunnen pakken. Mijn ervaringen met Home-Start waren dus fantastisch. De handvaten die ik heb gekregen pas ik nog dagelijks toe en daardoor is de sfeer hier in huis drastisch verandert. Het is weer gezellig! Ik ben dankbaar voor alle hulp die ik heb gekregen!

Wilt u meer informatie over het aanmelden als gezin of als vrijwilliger? Neem dan contact op met de Home-Start Coördinator.

Voor gemeente Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld: Inge Jongsma, via 06 – 51190395 of home-startnoorddrenthe@icare.nl

Home-Start zoekt enthousiaste vrijwilligers

Voor het bezoeken van gezinnen in de gemeentes Assen, Tynaarlo, Aa en Hunze en Noordenveld.

Bij Home-Start bieden ervaren en getrainde vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschappelijk contact aan ouders met ten minste één kind tot 7 jaar. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij steun wensen: hun vragen staan centraal. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken. Meer informatie is te vinden op www.home-start.nl

Ben jij die enthousiaste, ervaren vrijwilliger die een luisterend oor heeft, beschikt over opvoedervaring, een positieve en praktische instelling heeft en een dagdeel per week beschikbaar is? Ga dan aan de slag bij Home-Start. Het 'goud' van Home-Start zijn de vrijwilligers die ervaring hebben met het opvoeden van kinderen.

Wat wij bieden:

  • persoonlijke begeleiding
  • een voorbereidende cursus
  • deskundigheidsbevordering door groeps- en themabijeenkomsten
  • persoonlijke groei door nieuwe contacten
  • reiskostenvergoeding

 

 

 

Uitgebreide informatie over Home-Start is te vinden op www.home-start.nl

Kijk ook eens naar...

Navigatie