CJG Noordenveld / Actueel / KIES-groep gestart

KIES-groep gestart

Gepubliceerd op: 28 april 2015

KIES-groep voor kinderen van groep 4 t/m 8 gestart.

KIES-coaches Tjipke de Boer en Marjolijn Bruinenberg zijn donderdag 23 april gestart met de een KIES-groep bij het CJG Noordenveld.

Voor 9 kinderen zijn er 8 bijeenkomsten olv de KIES-coaches. Ook zullen er 2 ouderbijeenkomsten zijn.

Wat is een KIES-groep:

Ouders blijven altijd ouders van de kinderen. Maar als ze gescheiden zijn, is het misschien wel wat moei­lijker voor de kinderen om daarmee om te gaan.

Vaak hebben kinderen vragen en dingen die in hun hoofd blijven.

Misschien snappen ze iets niet of zijn ze boos op hun ouders. Misschien voelen ze zich verdrietig over de scheiding en alles wat daarna veranderde. Het kan zijn dat het eigenlijk allemaal wel meevalt en weer redelijk of goed gaat behalve.....Misschien kunnen ze er al best goed mee omgaan en hebben ze tips voor andere kinderen?

De KIES-groep is voor kinderen van groep 4 t/m 8. Bij de KIES-groep komen de kinderen een aantal keer samen met anderen die hetzelfde meemaken als zij..

Bij de KIES-groep gaat het er om hoe alles voor de kinderen is als ouders gescheiden zijn en hoe de kinderen er mee om kunnen gaan.

Kinderen hoeven niet te praten en vertellen, het mag. Ze mogen ook alleen luisteren. Alles blijft in de groep. Ze mogen ook vragen stellen en vertellen wat ze eigenlijk willen.

Als je vragen hebt kan je de website van http://kiesvoorhetkind.nl/ checken of contact opnemen met het CJG.

 

Navigatie