CJG Noordenveld / Actueel / Sport- en cultuurcoaches zijn gestart met de Peuterladders

Sport- en cultuurcoaches zijn gestart met de Peuterladders

Gepubliceerd op: 22 maart 2016

Sport en cultuurcoaches zijn gestart Peuterladders

In zowel Norg, Roden als Peize is vanaf februari de Peuterladder van start gegaan. De Peuterladder is een nieuw initiatief vanuit de sport en cultuurcoaches dat aansluit bij de bestaande activiteitenladders voor kinderen en jongeren.

Het aanbod is zeer divers. Soms wordt er aangesloten bij bestaande peuteractiviteiten, soms wordt er iets nieuws gestart. We geven peuters en hun ouders op deze wijze de mogelijkheid om hun horizon te verbreden. Peuters krijgen zo spelenderwijs de gelegenheid om op avontuur te gaan en zo ontdekken zij hun vaardigheden. Gewoon lekker doen, bewegen en uitvinden wat je leuk lijkt.

Van Peutergym tot Paaspret, Modderdag tot Ouder- en Kindgym. Ook zwemmen en bloemstukjes maken staat op het programma. Doelstelling is om 3 keer per jaar een nieuwe Peuterladder te maken en elke maand 1 activiteit in elk dorp uit te voeren. Samenwerking met andere organisatie en verenigingen is 1 van de peilers van de activiteitenladders. Zo wordt er in Peize bijvoorbeeld samengewerkt met DSTV, Kidscasa en Villa Kakelbont. Ook in Norg en Roden is er samenwerking met andere verenigingen. Zo sluiten we aan bij het bestaande aanbod, gaat er een wervend karakter vanuit en kan er wellicht iets nieuws ontstaan. Mooi zou zijn indien lokale verengingen deze activiteiten zelfstandig gaan op zetten. Zo wordt op elk gebied het bestaande aanbod breder en daarmee interessanter voor de doelgroep.

Aanmelding kan via de website van www.welzijninnoordenveveld.nl. Voor vragen kan een ieder bellen met Froukje Temming 050 3176500 of mailen naar: froukjetemming@welzijninnnoordenveld.nl

Kijk ook eens naar...

Navigatie