Positief Opvoeden Drenthe

Je kind is je alles. Met al je liefde, zorg en aandacht ga je ervoor en Positief Opvoeden Drenthe helpt je daarbij. Positief Opvoeden Drenthe is een bewezen methode voor een goede ontwikkeling van je kind. Het helpt je om het opvoeden leuker en makkelijker te maken en om een hechte band met je kind op te bouwen. De methode is gebaseerd op 5 basisprincipes:

1. Denk ook aan jezelf

Kinderen zijn fantastisch maar het opvoeden kost veel energie. Spanning en vermoeidheid horen erbij maar laat het niet teveel worden. Zorg dus ook goed voor jezelf. Kun je rusten, doe het dan ook. Laat de boel de boel en doe iets wat je ontspant. Want hoe blijer je bent, hoe blijer je kind.

2. Geef positieve aandacht

Je kind leert het meest door zelf te ontdekken en te doen. Stimuleer je kind, moedig het aan en complimenteer je zoon of dochter bij de dingen die ze goed doen.

3. Zorg voor een kindvriendelijke omgeving

Maak van je huis een veilige plek waar je kind naar hartelust kan kruipen, lopen en op onderzoek kan uitgaan. Zorg ook dat er veel te beleven en te ontdekken valt en dat ze lekker kunnen spelen.

4. Zorg voor duidelijke regels

Kinderen moeten verantwoordelijkheid leren voor hun eigen gedrag. Geef duidelijk aan wat mag en niet mag en wees daarbij altijd consequent.

5. Wees realistisch

Eis niet teveel van jezelf en van je kind. Accepteer dat jullie allebei fouten maken en dat de perfecte ouder of kind niet bestaat.

Informatie over POD

Wil je meer weten over Positief Opvoeden Drenthe? Klik hier om meer informatie op te vragen. Mailen of bellen kan ook: info@cjgnoordenveld.nl of 050-5027223

Navigatie